Wandelen
Houdt u van een flinke wandeling? Vanaf het appartement wandelt u zo richting de Brunsummerheide met het blotevoetenpad en de rode beek, de Tevenerheide in Duitsland en wandelgebied Gravenrode met de langste trap van Nederland op de Wilhelminaberg. In dit gebied zijn tevens Artland, Mondo Verde, een rodelbaan, Klimpark Snowworld en de skibaan Snowworld gevestigd. Wandelt u richting Kerkrade dan komt u via de kaffeberg bij GaiaZoo en de Amstelvallei. En voor de echte wandelaars geldt voor het hele heuvelland dat er vele mooie wandelroutes gratis te downloaden zijn. Wij helpen u graag.

Fietsen
Met een Mountainbike zit je binnen twee minuten op een van de mooiste maar ook moeilijkste routes van Nederland. Voor wielrenners en geoefende fietsers is ons appartement een mooie uitvalsbasis, maar ook met een elektrische fiets zijn het hele heuvelland, de Eifel in Duitsland en de Ardennen in België makkelijk te bereiken. Onze fietsen die u gratis mag gebruiken hebben tenminste zeven versnellingen. Maar op nog geen 50 meter van ons appartement zijn elektrische fietsen beschikbaar. Deze fietsen kunt u op meerdere plaatsen in Limburg of Duitsland achterlaten om met het openbaar vervoer weer terug te reizen naar onze B&B. Meer informatie en fietsen reserveren kan bij Velocity

Motoren
Met de actieradius van een motor zijn de Eifel, de Vulkaaneifel, de Ardennen maar ook Luxemburg moeiteloos bereikbaar. Er zijn tientallen routes te downloaden, maar als we tijd hebben willen we ook graag een ritje maken om de mooie kleine holle wegen van Limburg aan u te laten zien.
Motoren kunnen bij ons uit het zicht en zelfs afgesloten gestald worden. Daarnaast is het terrein van de B&B af te sluiten met een elektrische poort en de motoren kunnen gestald worden binnen het bereik van een bewakingscamera.

Atracties
Er zijn ongelofelijk veel attracties in de regio, onderstaand een greep van attracties in de buurt.

Voor het hele gezin
Skiën
Snowworld

pretpark/dierentuin/wereldtuinen
Mondo Verde

Klimmen en rollercoaster
Snowworld Adventure Valley

Blotevoetenpark

Dierentuin
GaiaZoo

Dierentuin Aken
Besucher-Informationen – Tierpark – Aachener Tierpark – EUREGIOZOO

Het leukste doe en leer museum voor kinderen
Discovery Museum in Kerkrade | Een wereld te ontdekken!

Ontmoet Ridders
Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg – Info, Tickets & Prijzen

Labyrint en uitkijktoren
Drielandenpunt

Als een aap slingeren door monkeytown
Monkeytown

Indoor speeltuin
Kinderstad

Pretpark Valkenburg a/d Geul
Pretpark Sprookjesbos Valkenburg

Overige
Kunst in de openbare ruimte
Artland

Wilhelminaberg, hoogtepunt van Landgraaf
Wilhelminaberg

Hoe werden kolen gewonnen in de mijnen
Steenkolenmijn

Sauna en zwemmen
Wellnesscenter in Limburg | Thermae 2000

Mountainbiken onder de grond
Fietsen door de grotten (grotbiken) met Wij zijn Valkenburg